ГоловнаПолітика

Грем Філліпс намагався спровокувати на бійку українського дипломата

Під посольством України в Австрії провокатор штовхав і ображав Олександра Щербу.

Грем Філліпс намагався спровокувати на бійку українського дипломата
Грэм Филилпс
Фото: vesti.ru

Британський блогер Грем Філліпс, який підтримує бойовиків на Донбасі, намагався спровокувати на бійку посла України в Австрії Олександра Щербу.

Про це дипломат повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Тільки що створіння на ім'я Грем Філліпс побувало під посольством. Стояло, знімало себе на камеру під парканом. Чи не бачило, як я підійшов. Нещасне таке, з не застебнутими, пардон, штанами. Навіть підскочило від переляку - не очікувало геть", - написав Щерба.

За словами посла, після того, як Філліпс взяв себе в руки, він вдався до традиційних засобів: образ і штовхання.

"Ну, а потім почалося:"Саша, ти фашист. Саша, ти г-дон". Кілька разів мене штовхало в груди. Професійно штовхало, хотіло на бійку спровокувати", - додав дипломат.

Нагадаємо, Грем Філліпс 15 жовтня поглумився над могилою Степана Бандери в Мюнхені на кладовищі Вальдфрідхоф.

В Україні Філліпс відомий тим, що підтримував бойовиків на Донбасі і висвітлював події для російських пропагандистських телеканалів. Після появи на сході України в 2014-2015 роках на боці проросійських терористів його депортували в липні 2014 року з України, а в березні 2016 - з Латвії, після чого він влаштувався в окупованому Криму.

У вересні 2016 року посол України закликала Великобританію зайнятися Філліпсом. Однак британський посол порадила Україні самій розбиратися з пропагандистом. У січні минулого року Філліпса вигнали з парламенту Британії.

Раніше Філліпс звернувся із запитом про інтерв'ю до українського посла Наталі Галібаренко. Посольство України в Британії відповіло, що може організувати йому "інтерв'ю" в будівлі Служби безпеки України в Києві. Філліпс вважав це загрозою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram