ГоловнаСуспільствоЖиття

Колишнього посла Азербайджану підозрюють в розкраданні $1,9 млн під час реконструкції посольства в Україні

Талят Алієв заперечує звинувачення і вважає, що нинішній посол таким чином вирышив поквитатися.

Колишнього посла Азербайджану підозрюють в розкраданні $1,9 млн під час реконструкції посольства в Україні
Фото: report.az

Колишній посол Азербайджану в Україні (2001–2010) Талят Алієв заперечує свою причетність до розкрадання 1,85 млн доларів під час проведення ремонту посольства і вбачає замовний характер у спробах звинуватити його в розкраданні.

Про це він повідомив на прес-конференції.

За словами Алієва, нинішній посол Азербайджану Азер Худієв звернувся в прокуратуру України з приводу можливих розкрадань під час реконструкції посольства.

"Проти мене звинувачення жодних підстав не має. Я вважаю, що це вкрай надумана причина для того, щоб помститися мені. У роки моєї каденції нинішній посол був моїм дипломатом, поводився не завжди адекватно, і мені довелося подання про нього направити в МЗС Азербайджану", - повідомив Алієв.

За його словами, нинішній посол у такий спосіб вирішив поквитатися.

На думку Алієва, причинами появи тріщин у стінах будівлі посольства є характерні для цієї місцевості зсуви і будівництво поруч висотної будівлі, з яким він боровся під час своєї каденції з міркувань безпеки.

"За дипломатичними канонами є певна відстань, яка захищає посольство від зовнішнього світу. Для будь-якого терориста, який купить квартиру або підніметься на дах, - посольство як на долоні", - зазначив він.

Алієв підкреслив, що висотну будівлю поруч з посольством побудували саме за нинішнього посла Худієва.

Нагадаємо, Головне слідче управління Національної поліції України розслідує розкрадання 1,9 млн доларів під час реконструкції посольства Азербайджану в Україні. Встановлено, що з грудня 2007 року по грудень 2009 року підприємець отримав від посольства зазначену суму для проведення робіт з реконструкції, які фактично не були виконані, а виділені гроші привласнили.

У серпні в рамках розслідування у підозрюваного провели обшук, а 16 жовтня суд наклав арешт на вилучені під час обшуку речі та документи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram