ГоловнаПолітика

Росіянина, підозрюваного в організації нападу на ветерана АТО Києві, затримали в Росії

Лукичеву інкримінується виправдання тероризму.

Росіянина, підозрюваного в організації нападу на ветерана АТО Києві, затримали в Росії
Дмитрий Вербич

Поліція у російському місті Калінінграді затримала громадянина Росії В'ячеслава Лукичева, якого підозрюють в організації нападу на ветерана антитерористичної операції Дмитра Іващенка (Вербича) в Києві.

Про це сказала адвокат Лукичева Марія Бонцлер в ефірі радіостанції "Эхо Москвы".

За її словами, анархіст Лукичев і дві його подруги були затримані через те, що у соцмережах перепостили передсмертний лист терориста, який 31 жовтня підірвав бомбу в будівлі ФСБ в Архангельську.

"Завтра (6 листопада) його заарештують", - сказала адвокат.

Лукичеву інкримінується виправдання тероризму.

У серпні Інтерпол оголосив у розшук громадянина Росії В'ячеслава Лукичева, підозрюваного в організації нападу на ветерана антитерористичної операції Дмитра Іващенка (Вербича) в Києві.

Встановлено, що ввечері 2 травня Лукичев і група його спільників побачили на вул. Костянтинівській у Києві Вербича, з яким раніше вони не були знайомі. Колишній військовий був одягнений у футболку з національною українською символікою, що викликало обурення злочинців, які напали на нього.

Хулігани використали під час нападу ніж, молоток і балончик сльозогінного газу.

Після скоєння злочину росіянин Лукичев переховувався від правоохоронців, а 4 травня виїхав до Польщі. 6 серпня Генеральний секретаріат Інтерполу виставив стосовно нього "синє сповіщення" (розшук з метою визначення місця перебування підозрюваного без права його затримання).

Український суд заочно заарештував Лукичева на два місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram