ГоловнаСвіт

США звинуватили російський винищувач у небезпечних маневрах над Чорним морем

За даними Міноборони РФ, американський літак наближався до кордону повітряного простору Росії.

Російський винищувач Су-27 здійснив небезпечні маневри в безпосередній близькості від американського літака-розвідника EP-3E Aries II над Чорним морем.

Про це заявили в ВМС США.

"Контакт був небезпечним у зв'язку з тим, що винищувач Су-27 на високій швидкості здійснив проліт прямо перед курсом американського літака, створивши загрозу для нього і його екіпажу. Винищувач Су-27 потім зробив другий проліт перед EP-3 його курсом", - йдеться в повідомленні.

У заяві наголошується, що американський літак дотримувався всіх міжнародних правил і не робив провокаційних маневрів.

За даними CNN, зустріч літаків в повітрі тривала 25 хвилин. Російський Су-27 пройшов у безпосередній близькості над американським літаком EP-3 на високій швидкості. Після цього екіпаж США повідомив про виникнення небезпечної турбулентності.

У той же час росіяни не зупинилися на цьому і здійснили другий подібний маневр, увімкнувши при цьому форсаж двигунів, які привели до коливань американського літака в повітрі.

У Міноборони РФ спростували інформацію про те, що російський винищувач Су-27 здійснив небезпечні маневри поруч з американським літаком-розвідником, повідомляє Интерфакс. За даними Міноборони РФ, американський літак наближався до кордону повітряного простору Росії. Винищувач Су-27 зі складу чергових сил ППО було піднято на перехоплення цілі з найближчого аеродрому, повідомили російські військові.

"Після того, як літак-розвідник ВМС США змінив курс польоту на віддалення від меж повітряного простору РФ, російський винищувач Су-27 повернувся на аеродром базування", - заявили в Міноборони РФ.

Напередодні повідомлялося, що російські Ту-142 влаштували провокацію під час навчань НАТО біля берегів Норвегії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram