ГоловнаСвіт

Кім Чен Ин може відвідати Росію в листопаді

Москва наполягає, щоб його візит відбувся до кінця року.

Кім Чен Ин може відвідати Росію в листопаді
Фото: EPA/UPG

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин, вочевидь, відвідає Росію вже в листопаді. Москва попросила, щоб його візит відбувся до кінця поточного року.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на посла Південної Кореї в РФ У Юн Гина.

За його словами, остаточного рішення про деталі поїздки поки що не прийнято. Зараз північнокорейське керівництво оцінює час і місце його візиту, а також план переговорів.

Після приїзду лідера КНДР планується візит президента РФ Володимира Путіна в Північну Корею.

На початку вересня спікер Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко відвідала Пхеньян і передала північнокорейському лідеру лист Путіна. Вона також повідомила, що Кім Чен Ин підтвердив свою готовність відвідати Росію. За її словами, він має намір обговорити з Путіним "стратегію і перспективу співпраці двох країн".

Нагадаємо, у вересні минулого року КНДР передала Путіну лист про готовність до ядерного удару по США.

7 жовтня держсекретар США Майк Помпео відвідав Пхеньян, де він зустрівся з Кім Чен Ином. Результатом зустрічі Помпео та Кіма стала домовленість провести другий американсько-північнокорейський саміт "якомога швидше". Перший саміт відбувся 12 червня в Сінгапурі. За підсумками зустрічі Ин і Трамп підписали документ, в якому Північна Корея підтвердила прихильність повної денуклеаризації, а Вашингтон, своєю чергою, зобов'язався надати Пхеньяну гарантії безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram