ГоловнаСвіт

Помпео в КНДР домовився про нову зустріч Трампа й Кім Чен Ина (оновлено)

Дату й місце визначатимуть пізніше.  

Держсекретар США Майк Помпео назвав "успішним" свій візит у Пхеньян, де він зустрівся з лідером КНДР Кім Чен Ином. Про це держсекретар у неділю, 7 жовтня, написав у Твіттері.

Фото: twitter.com/SecPompeo

Помпео подякував керівництву країни за прийом американської делегації і заявив, що сторони "продовжують досягати прогресу за угодами, досягнутими на сінгапурському саміті".

Як пише Радіо Свобода, метою поїздки Помпео в Північну Корею була підготовка нової зустрічі між президентом США Дональдом Трампом і Кім Чен Ином. З північнокорейської столиці глава американської дипломатії вирушить у Сеул, де поділиться результатами північнокорейської поїздки з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном.

Оновлення 18:05. Результатом зустрічі Помпео і Кіма стала домовленість провести другий американо-північнокорейський саміт "якомога швидше". Про це повідомили в неділю в адміністрації президента Південної Кореї, пише "Голос Америки".

Питання конкретної дати й місця наступного саміту ще не вирішено.

Трамп у твітері повідомив, що його держсекретар "провів гарну зустріч з головою Кімом" і висловив надію на швидку зустріч з лідером КНДР.

Спочатку Помпео планував відвідати Пхеньян ще у серпні, проте Вашингтон скасував заходи

через недостатні, на його думку, темпи згортання ядерної програми з боку КНДР.

Глава Білого дому неодноразово називав зустріч з Кім Чен Ином успішною з погляду подальшої денуклеаризації півострова, проте США відмовилися знімати санкції до повного ядерного роззброєння Пхеньяна. На Генасамблеї ООН глава МЗС КНДР Лі Ен Хо заявив, що його країна не відмовиться від атомної бомби доти, поки в КНДР не переконаються, що Америка не загрожує її національній безпеці.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram