ГоловнаСвіт

Нетаньяху зустрінеться з Путіним вперше після аварії Іл-20

Про дату зустрічі наразі не повідомляється.

Нетаньяху зустрінеться з Путіним вперше після аварії Іл-20
Владимир Путин и Биньямин Нетаньяху общаются перед началом военного парада на День Победы в Москве, 09 мая 2018.
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним і домовився про зустріч найближчим часом. Про це ізраїльський лідер заявив у неділю на щотижневому засіданні, передає ТАСС.

"Деякий час тому я розмовляв по телефону з Путіним. Ми домовилися про зустріч найближчим часом для продовження важливої координації між арміями наших країн. Ізраїль буде постійно діяти так, щоб не дозволити Ірану створити військові бази в Сирії і не допустити передавання Іраном смертоносної зброї руху "Хезболла" у Лівані", - сказав прем'єр.

Про дату майбутньої зустрічі російського та ізраїльського лідерів канцелярія прем'єра наразі не повідомляє. Це буде їхня перша зустріч після аварії російського літака-розвідника Іл-20 над Середземним морем.

Нагадаємо, сирійські ППО збили російський літак-розвідник Іл-20 над Середземним морем ввечері 17 вересня. Всі 15 російських військовослужбовців, які перебували на борту, загинули. Вогонь вівся зі старого радянського комплексу С-200.

Міноборони РФ звинуватило в інциденті не Сирію, а ізраїльські ВПС, чиї винищувачі F-16 завдавали ударів по провінції Латакія. Ізраїль поклав відповідальність на сирійських військових, які по-перше, - вели безладний вогонь, а по-друге, - не переконалися у відсутності в небі російського Іл-20.

Після аварії літака президент РФ Володимир Путін заявив, що у відповідь Москва зробить "кроки, які помітять всі". Своєю чергою, міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман наголосив, що його країна продовжуватиме військові операції в Сирії, незважаючи на інцидент з Іл-20.

Пізніше Міноборони РФ та Ізраїль оприлюднили свої версії катастрофи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram