ГоловнаСвіт

Ми дійдемо компромісу в питанні Brexit, - голова Єврокомісії

Велика Британія офіційно завершить процес виходу з Євросоюзу 29 березня 2019 року.

Ми дійдемо компромісу в питанні Brexit, - голова Єврокомісії
Фото: EPA/UPG

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер уважає, що компроміс у питанні Brexit між ЄС і Великою Британією буде знайдено, передає Інтерфакс-Україна.

"Я вважаю, що ми повинні дистанціюватися від сценарію "немає угоди". Це було б недобре як для Великої Британії, так і для ЄС. Я виходжу з того, що ми дійдемо компромісу в тому, що стосується умов угоди щодо виходу", - сказав Ж-К. Юнкер в інтерв'ю, опублікованому в суботу в трьох австрійських виданнях - "Дер Штандард", "Кур'єр" і "Фальтер".

До підсумкового рішення, за його словами, "справа ще не дійшла".

"Але наше бажання дійти згоди з британським урядом є непохитним. При цьому не треба забувати, що це Велика Британія виходить із Союзу, а не Європейський союз із Великої Британії", - наголосив голова Єврокомісії.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей запропонувала ЄС власний план виходу із союзу, проте країни Європи його не схвалили.

У ході референдуму в червні 2016 року більшість жителів Британії (51,9%) висловилися за вихід країни зі складу ЄС. Очікується, що Велика Британія та ЄС у жовтні-листопаді 2018 року завершать перемови й узгодять домовленість про вихід Великої Британії з ЄС. Однак останнім часом політики все рідше висловлюють переконаність у тому, що цей термін удасться дотримати.

Велика Британія офіційно завершить процес виходу з Євросоюзу 29 березня 2019 року.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram