ГоловнаСвіт

Проти керівника ЄБРР почали розслідування через збір особистих даних акціонерів

На нього поскаржилися кілька держав-акціонерів.

Проти керівника ЄБРР почали розслідування через збір особистих даних акціонерів
Сума Чакрабарти
Фото: EPA\UPG

Проти керівника Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Суми Чакрабарті розпочато розслідування через можливий збір особистих даних акціонерів, повідомляє Reuters з посиланням на кілька джерел в ЄБРР.

Як зазначається, 29 травня кілька держав - акціонерів ЄБРР направили начальнику відділу банківського нагляду листа з вимогою почати розслідування щодо голови банку.

"Здається, що президент і члени виконавчого комітету впровадили повторну практику збору конфіденційної і особистої інформації про членів ради директорів ... Настійно просимо вас ініціювати процедуру у зв'язку з передбачуваним неналежною поведінкою голови ЄБРР", - наводить видання витяги з документа.

При цьому вказується, що відповідна скарга була анонімно підписана "низкою зацікавлених членів ради директорів і акціонерів".

Як запевняють Reuters його джерела в ЄБРР, з того моменту щодо Чакрабарті розпочато зовнішнє розслідування.

Сам голова ЄБРР відмовився коментувати цю інформацію. У прес-службі фінансової установи додали, що ЄБРР ніколи не буде коментувати уявні витоки даних.

"Це не слід сприймати як підтвердження або спростування наявності будь-яких документів або запитів", - наголосили в банку.

Рада керівників ЄБРР вибрала Суму Чакрабарті на посаду президента ЄБРР на чотирирічний термін у липні 2012 року, а в травні 2016-го його переобрали на другий чотирирічний термін.

Нагадаємо, раніше ЄБРР заявив, що готовий стати акціонером Ощадбанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram