ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовикам на Донбасі поставили гвинтівки з обвісом російського виробництва

Його вартість може сягати 5 тисяч доларів.

Бойовики застосовують на Донбасі модернізовані снайперські гвинтівки Драгунова (СГД), обвіси на які було виготовлено в Росії. Фото СГД на своїй сторінці в соціальній мережі "ВКонтакте" опублікував один із найманців Руслан Псеуш, який воює у так званій "військовій розвідці" "ДНР".

Про це на своєму сайті повідомляють представники фонду "Повернись живим".

Фото: vk.com

Інструктор зі снайпінгу фонду визначив, що розробкою РФ, зокрема, є тактична цівка, що дозволяє закріплювати на гвинтівку додаткове обладнання на зразок прицілу.

"Також нетиповим є ДГК - дуловий гальмо-компенсатор, з якого на фото стирчить шомпол. До речі, чистити гвинтівку таким чином - справжнє блюзнірство, це дуже шкодить зброї і псує її. Також можу відзначити сошки (спеціальні «ніжки», які використовують для зручності стрільби лежачи). Ці, що на знімку, доволі непогані - Atlas Bipod, коштують приблизно 300-400 доларів. Сошки, на відміну від тактичної цівки, виготовляються в США, а не в РФ", - прокоментував інструктор фонду.

Однак найбільше вражає ціна прицілу на модернізованій СГД бойовика. Приціл на фото - від Nightforce NXS. Залежно від комплектації він може коштувати від 2 до 3 тис. доларів.

"Обвіс на цю СГД, якщо приціл «тягне» на 3 тис. доларів, коштує приблизно 5 тис. «зелених». У гривнях це десь 140 тис. Упевнений, ніхто не думає, що «простий хлопець з Донбасу» може придбати собі гвинтівку з подібними комплектуючими. І така зброя в сукупності з доволі якісними новими снайперськими патронами з РФ 7н34, які використовують бойовики, може наробити чимало лиха на відстань 1000 м і навіть трохи більше", - підсумував інструктор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram