ГоловнаПолітика

Сестра Сенцова розповіла про зміст його заповіту

"Він склав заповіт на ім'я своєї подруги, соратниці. Вона з Криму. Імені я називати не буду".

Сестра Сенцова розповіла про зміст його заповіту
Олег Сенцов
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Ув'язнений у російській колонії український режисер Олег Сенцов, який голодує 121-й день, передав своїй соратниці з Криму роботу над своїми незакінченими фільмами і сценаріями.

Про це Крим.Реалії розповіла двоюрідна сестра Наталія Каплан.

"Він склав заповіт на ім'я своєї подруги, соратниці. Вона з Криму. Імені я називати не буду. Просить, щоб в разі його смерті їй передали роботу над незакінченими фільмами, сценаріями. Щоб вона розпоряджалася ними, як сама вважає за потрібне або, якщо вона відмовиться, щоб передала це тому, хто зможе з цим впоратися. Фінансова сторона питання - гонорари і так далі - дітям, звичайно", - розповіла Каплан.

Напередодні Каплан повідомила, що Олег Сенцов написав заповіт на свою творчість у разі смерті.

Раніше адвокат Сенцова Дмитро Дінзе, який побував у нього минулої п'ятниці, повідомив, що стан режисера погіршився і "можливо, скоро його почнуть годувати примусово". За останньою інформацією адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, режисерові, який голодує, важко вставати з ліжка. За його словами, здоров'ю українця завдано незворотної шкоди.

14 травня засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram