ГоловнаПолітика

Співробітники колонії намагаються змусити Сенцова припинити голодування, - адвокат

"Це монотонні щоденні вмовляння".

Співробітники колонії намагаються змусити Сенцова припинити голодування, - адвокат
Олег Сенцов
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Стан українського режисера, політв'язня Кремля Олега Сенцова стабільний, проте співробітники російської колонії стурбовані його здоров'ям. Сенцова намагаються "зламати", щоб той припинив голодування, яке триває вже 119-й день. Про це Громадському повідомив адвокат Дмитро Дінзе, який відвідав Олега 7 вересня.

"Найбільше через здоров'я Сенцова стурбована колонія, адже там вважають, що він підходить до тієї ситуації, коли зміни незворотні. Його намагаються переламати, щоб він припинив голодування. Ставлять на те, що нібито політичні аргументи вичерпані, і нікому вже не цікаво, що він голодує, тому це нібито безглуздо", - сказав адвокат.

Дінзе зазначив, що це не можна назвати тиском, однак це схоже на монотонні вмовляння, які відбуваються щодня.

Сенцов припиняти голодування не збирається. Йому, як і раніше, ставлять крапельниці, також він вживає поживну суміш.

Адвокат додав, що Олег на вигляд такий самий, як і на останніх фото в колонії, які раніше Росія надіслала Україні.

Також адвокат розповів, що Сенцов досі сподівається на своє звільнення, однак надії дедалі менше.

«Звичайно, він сподівається, що буде ухвалено відповідне політичне рішення (про його звільнення - ред.), однак надії дедалі менше...», - сказав Дінзе.

За словами Дінзе, Сенцов знає, що питання помилування Кремль почне розглядати лише за умови його особистого звернення. Олег укотре заявив, що про це просити Путіна не буде.

Також адвокат спростував заяви з боку Росії про те, що Сенцов нібито ні з ким не хоче зустрічатися, ні з правозахисниками, ні зі священиками.

"Це неправда. Він хоче зустрічатися і готовий з усіма спілкуватися", - сказав Дінзе.

На запитання про те, чи цікавиться Олег акціями на свою підтримку, його адвокат розповів, що про це Сенцову пише в листах його сестра Наталя Каплан. Однак зараз режисер занурився у творчий процес.

"Зараз він займається режисурою, фільмом, який буде найближчим часом зніматися, і який організував його продюсер. Назва фільму, здається, "Номери". В колонії він відповідає на листи, редагує тексти, займається сценаріями", - сказав адвокат політв'язня.

Наступну зустріч із Сенцовим адвокат запланував на кінець вересня - початок жовтня.

Нагадаємо, раніше зірки Голлівуду закликали Росію звільнити Сенцова

У Верховній Раді мають намір висунути Сенцова на Нобелівську премію миру. Відповідний законопроект зареєстрували 4 вересня. Зі схожою пропозицією виступив такожзасновник профспілки "Солідарність" і лауреат Нобелівської премії миру Лех Валенса.

Также мэр Парижа предложила присвоить Сенцову звание почетного гражданина города.

Осужденный в России украинский режиссер Олег Сенцов 14 мая объявил бессрочную голодовку с требованием освободить всех украинских политзаключенных, находящихся в российских тюрьмах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram