ГоловнаПолітика

Два екс-чиновники "Київводфонду" підозрюються в привласненні 16 об'єктів нерухомості в центрі Києва

Загальний розмір збитків становить понад 10 млн гривень.

Два екс-чиновники "Київводфонду" підозрюються в привласненні 16 об'єктів нерухомості в центрі Києва
Фото: Прокуратура міста Києва

Правоохоронці підозрюють двох колишніх посадових осіб спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства "Київводфонд" в присвоєнні 16 об'єктів нерухомості в центрі Києва.

Про це інформує прес-служба прокуратури Києва.

Повідомляється, що підозрювані шляхом підробки документів заволоділи правом власності на 16 об'єктів нерухомості, завдавши мільйонні збитки державі і столичній громаді.

До складу злочинного угруповання входили колишній заступник генерального директора "Київводфонд", екс-начальник юридичного відділу зазначеного підприємства, ще троє громадян України і один громадянин Росії.

Один з підозрюваних, використовуючи бланки договорів, печатки товарних бірж і підроблені печатки комунального підприємства "Київське міське бюро технічної інвентаризації", підробляв правовстановлюючі документи на об'єкти нерухомості, змінюючи їх власників на підставних осіб - жителів окупованих районів Луганської області, які за грошову винагороду виступали стороною продавця в фіктивних угодах з зазначеними об'єктами.

Таким чином в період з 2014 по 2015 роки підозрювані заволоділи 14 нежитловими приміщеннями, які перебували на балансі "Київводфонду" і які розташовані переважно в центральних районах столиці і біля станцій метрополітену, а також двома будівлями на вул. Коперника і на вул. Січових Стрільців.

Загальний розмір збитків становить понад 10 млн гривень.

За результатами розслідування п'ятьом особам, в тому числі, колишньому заступнику генерального директора СВКП "Київводфонд" та начальнику юридичного відділу зазначеного підприємства, який зараз займається адвокатською діяльністю, повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч 4 ст. 190 і ч.3 ст. 209 КК України. Санкція статей передбачає до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Ще одному фігуранту, який перебуває в розшуку, підозру оголошено заочно. На незаконно відчужене державне і комунальне майно накладено арешт.

Нагадаємо, в липні прокуратура Києва повідомила про підозру директору Державного спеціального проектного інституту МВС. Йому інкримінують махінації з нерухомістю, в результаті якої держбюджету було завдано збитків на суму в 14,4 млн гривень, а будівельній компанії "Київміськбуд-1" - на суму 11,5 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram