ГоловнаПолітика

Директору проектного інституту МВС пред'явили підозру в махінаціях з нерухомістю

Його звинуватили в незаконному заволодінні офісною будівлею на Оболоні.

Директору проектного інституту МВС пред'явили підозру в махінаціях з нерухомістю
Здание на улице Тимошенко, 21
Фото: olx.ua

Прокуратура Києва повідомила про підозру директора Державного спеціального проектного інституту МВС. Йому інкримінують махінації з нерухомістю, в результаті яких держбюджету було завдано збитків на суму 14,4 млн гривень, а будівельній компанії "Київміськбуд-1" - на суму 11,5 млн грн.

Про це йдеться на сайті прокуратури.

У 2009 році між ДСПІ і "Київміськбудом-1" було укладено договір на придбання адміністративної нежитлової будівлі на вул. Тимошенка в Оболонському районі Києва. Вартість договору становила 14,4 млн гривень. Кошти були переказані на рахунки компанії, але будівля у володіння інституту не перейшла. Тому договір було розірвано, а будівельна компанія за рішенням суду зобов'язалася повернути інституту кошти.

Однак директор інституту, не зробивши ніяких заходів для повернення 14,4 млн гривень з боржника і не маючи прав на спірну будівлю, за допомогою державного реєстратора безоплатно заволодів будівлею, а після виставив її на продаж, оцінивши в 1,25 млн доларів США.

На цей момент готується клопотання про обрання запобіжного заходу для обох учасників злочинної схеми - утримання під вартою. Директора інституту звинувачують за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу, а його спільника - за ч. 4 ст. 190 КК України.

У матеріалах судового реєстру сказано, що мова про нежитловий будинок на вулиці Тимошенка, 21 к. 16. Площа будівлі - 2632,2 кв. м. Вона досі виставлена на продаж, але вже за 1,4 млн доларів США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram