ГоловнаПолітика

Аваков оголосив про ліквідацію черг на закордонний паспорт

"Ситуація нормалізувалася тиждень тому, поодинокі випадки затримки на день-два ще спостерігалися".

Аваков оголосив про ліквідацію черг на закордонний паспорт
Фото: Макс Требухов

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков оголосив, що Україні вдалося ліквідувати черги на закордонний паспорт, що виникли у зв'язку з введенням безвізового режиму з Євросоюзом понад рік тому.

"По всій території України більше немає черг на отримання нового біометричного закордонного паспорта. Насправді ситуація нормалізувалася тиждень тому, але оскільки поодинокі випадки затримки видачі документів на день-два ще спостерігалися, то сьогодні можу офіційно заявити: затримок з видачею закордонних паспортів більше немає", - написав він у фейсбуці.

Раніше термінове оформлення паспорта займало місяць замість 7 днів, а нетермінове - 2-3 місяці замість 20 днів.

За його словами, тепер затримка видачі документа може пояснюватися тільки ідентифікацією, якщо людина отримувала паспорт у населеному пункті, який сьогодні перебуває під російською окупацією. "На жаль, агресор створив для цих людей величезні проблеми, причому вони частково залишаться навіть після деокупації, оскільки паперові архіви скомпрометовані", - заявив Аваков.

Нагадаємо, що через ажіотажний попит на біометричні закордонні паспорти поліграфкомбінат "Україна" був змушений закупити другу лінію для друку бланків. Її ввели в експлуатацію на початку 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram