ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ затримала мешканку Маріуполя, яка переоформлювала квартири в Донецьку на бойовиків

Для оформлення "документів" використовувалася вкрадена печатка одного з судів Донецька.

СБУ затримала мешканку Маріуполя, яка переоформлювала квартири в Донецьку на бойовиків
Фото: ssu.gov.ua

Правоохоронці затримали в Маріуполі жінку - учасницю організованого злочинного угруповання, яке переоформлювало майно громадян на бойовиків "ДНР".

Про це повідомляють на сайті Служби безпеки.

Встановлено, що учасники угруповання організували механізм протиправного переоформлення прав власності на об'єкти нерухомості в окупованому Донецьку на членів незаконних збройних формувань так званої "ДНР".

Для оформлення "документів" використовувалася вкрадена печатка одного з райсудів Донецька.

"Остаточне переоформлення житла здійснювалося державними реєстраторами на підконтрольній Україні території. Угоди здійснювалися без відома і фізичної присутності власників нерухомості, які покинули Донецьк через дії терористів", - йдеться в повідомленні.

Затриманій повідомлено про підозру за ст. 258-3 Кримінального кодексу. Суд обрав їй як запобіжний захід утримання під вартою строком на два місяці.

Нагадаємо, минулого року Вища рада правосуддя дозволила заарештувати суддю Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Наталію Анісімову, підозрювану в підробці судових рішень для передачі членам "ДНР" квартир у Донецькій області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram