ГоловнаПолітика

Порошенко: законопроект про Антикорупційний суд повинен бути прийнятий і підписаний у червні

"Цьому новому судовому інституту бути".

Порошенко: законопроект про Антикорупційний суд повинен бути прийнятий і підписаний у червні
Фото: прес-служба президента

Президент Петро Порошенко заявив, що законопроект про створення в Україні Антикорупційного суду необхідно прийняти і підписати в червні.

Про це він сказав під час першого засідання Національної інвестиційної ради.

"Дві тисячі поправок народні депутати подали до цього законопроекту, з яких, здається, тисячу двісті поправок відхилили. Розгляд у другому читанні триває і зараз. Я сподіваюся, що на наступному [пленарному] тижня буде історичний момент, коли Верховна Рада буде мати можливість прийняти цей законопроект в цілому", - заявив Порошенко під час своєї промови.

"Звичайно, дві тисячі поправок не сприяють об'єктивному розгляду. Народні депутати уповільнюють процес. Але хочу підкреслити, що моя політична воля полягає в тому, щоб з приводу цього нового інституту було прийнято рішення. Навіть більше - цьому новому судовому інституту бути. Упевнений, що остаточна версія буде узгоджена, в тому числі, з нашими іноземними партнерами. Ми повинні знайти достатньо сил, і депутати повинні підтримати законопроект. У червні Україна повинна проголосувати, а я повинен підписати цей важливий законопроект", - заявив він.

Нагадаємо, 1 березня Рада прийняла законопроект про Антикорупційний суд у першому читанні. Президент Петро Порошенко закликав не зволікати з прийняттям цього закону і порадив не виходити за рамки Конституції під час його доопрацювання.

Законопроект є критично важливою вимогою для отримання п'ятого траншу кредиту МВФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram