ГоловнаПолітика

Порошенко і прем'єр Британії обговорили посилення санкцій проти Росії

Президент подякував британській стороні за підтримку України.

Порошенко і прем'єр Британії обговорили посилення санкцій проти Росії
Фото: пресс-служба Порошенко

Президент Петро Порошенко і прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей обговорили посилення санкцій проти Росії у зв'язку з будівництвом мосту через Керченську протоку в анексованому РФ Криму, інформує прес-служба глави Української держави.

"Глава української держави наголосив на необхідності посилення міжнародного тиску на Росію з метою повного виконання нею Мінських домовленостей. Співрозмовники наголосили на важливості продовження і посилення санкцій проти РФ, зокрема в контексті будівництва нею незаконного керченського мосту з окупованим Кримським півостровом", - йдеться у повідомленні за підсумками телефонної розмови Порошенка та Мей.

Наголошується, що лідери двох країн приділили увагу мобілізації міжнародного співтовариства у протистоянні агресивній політиці Росії в контексті підготовки до саміту країн "Великої сімки" (G7: США, Канада, Великобританія, Німеччина, Франція, Італія, Японія), який відбудеться 8-9 червня у Канаді.

Порошенко і Мей висловили повну підтримку висновку, оприлюдненому групою з розслідування катастрофи літака Malaysia Airlines, назвали його черговим доказом російської агресії.

Під час розмови йшлося також про посилення міжнародного тиску на РФ з метою звільнення українських заручників і політичних в'язнів.

Співрозмовники обговорили шляхи розширення двосторонньої співпраці у сфері безпеки та оборонній сфері.

Порошенко подякував британській стороні за підтримку України на шляху реформ.

Нагадаємо. напередодні президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Глава Української держави подякував турецькому колезі за захист прав кримських татар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram