ГоловнаПолітика

Мустафа Джемілєв отримав премію NED

Нагорода визнає заслуги Джемілєва в захисті гідності і єдності кримських татар.

Мустафа Джемілєв отримав премію NED
Фото: скриншот видео

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв удостоєний нагороди американського Національного фонду за демократію (NED). Премія була вручена політику під час його візиту в США. Про це повідомила співзасновниця громадської організації КримSOS Таміла Ташева на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Сьогодні Мустафі Джемілєву була вручена премія NED за служіння демократії", - повідомила Ташева, уточнивши, що цієї премії були удостоєні такі особистості, як Лех Валенса, Вацлав Гавел, Далай Лама й інші.

Як заявив на церемонії нагородження голова департаменту з питань Східної Європи Держдепу США Йорган Ендрюс, ця нагорода - визнання духовної сили Мустафи Джемілєва, його відданості демократії, наполегливого захисту людської гідності і національної єдності кримських татар.

Читайте також: Політичні в'язні. Українські в'язні в Криму і Росії

Зі свого боку, Джемілєв подякував США за підтримку територіальної цілісності України і введення економічних санкцій проти РФ через окупацію Криму та агресію на сході України.

"Нагородження мене медаллю - це дуже приємний сюрприз і моральна підтримка мене і моїх співвітчизників, які протистоять потужному агресору. Ця медаль поправу належить всьому кримськотатарському народу, який зараз всі як один відстоює територіальну цілісність країни", - сказав він.

Джемілєв зазначив, що Україна дуже потребує підтримки і солідарності демократичного вільного світу.

Нагадаємо, 23 травня в районі села Піонерське в Сімферопольському районі невідомі люди у формі затримали делегата Курултаю кримськотатарського народу Асана Егіза. В управлінні ФСБ Росії в Криму заперечували затримання Егіза. Пізніше викраденого знайшли в лісі зі слідами побиття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram