ГоловнаПолітика

МЗС засуджує напад на Асана Егіза

Клімкін сподівається, що свавілля ФСБ у Криму не залишиться безкарним.

МЗС засуджує напад на Асана Егіза
Асан Эгиз
Фото: 15 минут

Україна обурена інцидентом, що стався 23 травня в окупованому Криму з делегатом Курултаю кримськотатарського народу Асаном Егізом. Про це написав міністр закордонних справ України Павло Клімкін у своєму Твіттері.

"Люди зникають і зазнають репресій у Криму. Ми протестуємо проти затримання та жорстокого побиття делегата Курултаю кримськотатарського народу Асана Егіза. Схоже, Кремль вважає, що такі злочини можна здійснювати безкарно", - заявив Клімкін.

Викрадений і побитий невідомими в формі державтоінспекції Асан Егіз пояснив цю ситуацію загальною тенденцією до переслідування кримських татар з боку російських силовиків.

"Останнім часом у Криму не припиняється тиск на активістів і кримських татар загалом. Доказ тому - нова кримінальна справа стосовно Меджлісу. Це ще один приклад переслідування народу в зв'язку з його позицією і неприйняттям тих реалій, які існують у Криму. Своє викрадення я можу пояснити тільки так", - розповів Егіз кореспондентові Крим.Реалії.

Нагадаємо, 23 травня в районі села Піонерське в Сімферопольському районі невідомі люди в формі затримали делегата Курултаю кримськотатарського народу Асана Егіза. В управлінні ФСБ Росії в Криму заперечували затримання Егіза. Пізніше викраденого знайшли в лісі зі слідами побиття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram