ГоловнаПолітика

У Росії затриманих в Азовському морі українських рибалок звинуватили в браконьєрстві

Їм загрожує позбавлення волі на строк до 5 років.

У Росії затриманих в Азовському морі українських рибалок звинуватили в браконьєрстві
Фото: Сергей Нужненко

Стосовно двох українських рибалок, затриманих російськими прикордонниками в Азовському морі, порушено кримінальну справу про браконьєрство. Про це повідомляє Интерфакс з посиланням на прес-службу прикордонного управління ФСБ у Краснодарському краю.

"Що стосується громадян України з Бердянська, затриманих 10 травня за незаконний видобуток водних біологічних ресурсів в акваторії Азовського моря, порушено кримінальні справи за ч.1 ст.258.1 і ч.3 ст.256 КК РФ, які передбачають, зокрема, позбавлення волі на термін до 5 років", - йдеться в повідомленні.

У російському відомстві стверджують, що двох рибалок без документів затримали краснодарські прикордонники, коли вони на моторному човні підійшли до встановлених ставних сіток.

"Співробітники крайового прикордонного управління витягли з браконьєрських сіток дві особини червонокнижного осетра російського і понад 30 особин камбали-калкан", - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, 11 травня в акваторії Азовського моря біля Бердянська (Запорізька область) рятувальники ДержНС України почали пошукову операцію двох місцевих рибалок, які напередодні о 5:30 ранку вийшли в Азовське море на катері "Амур" з території бази відпочинку "Іскра", однак через добу додому не повернулися.

Пізніше з'явилася інформація, що зниклих рибалок з Бердянська затримали прикордонники РФ і вони перебувають в місті Єйськ Краснодарського краю. Про це повідомила дружина одного з рибалок, якій зателефонували російські прикордонники.

12 травня в МЗС України заявили, що російська сторона відмовляється надавати інформацію про можливе затримання українських рибалок. В Єйськ вирушив український консул.

13 травня ФСБ підтвердила затримання українських рибалок в Азовському морі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram