ГоловнаСвіт

Юлія Скрипаль сподівається повернутися в Росію

Дочка екс-полковника ГРУ не має наміру скористатися допомогою російського посольства.

Юлія Скрипаль сподівається повернутися в Росію
Юлия Скрипаль
Фото: news.sky.com

Дочка колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля Юлія Скрипаль у своїй першій появі перед камерою після того, як вона і її батько були отруєні в англійському Солсбері, заявила про те, що сподівається повернутися в Росію.

Про це вона сказала в інтерв'ю Рейтер.

"Моє життя було перевернуте з ніг на голову, і зараз я намагаюся змиритися з неймовірними змінами в моєму житті. Я намагаюся жити сьогоднішнім днем і хочу допомогти моєму батькові до його повного одужання. Надалі я сподіваюся повернутися додому, в мою країну", - цитує Юлію Російська служба Бі-бі-сі

За словами Юлії Скрипаль, процес одужання був дуже повільним і болісним.

"Не хочу вдаватися в деталі, скажу лише, що лікування було інвазивним і глибоко гнітючим. Я вдячна всім чудовим і добрим працівникам госпіталю в Солсбері", - сказала вона.

Як говорить Скрипаль, вона вирішила перервати свою реабілітацію і зробити коротку заяву, щоб прояснити кілька питань.

"Я переконливо прошу всіх поважати моє особисте життя і особисте життя мого батька. Нам потрібен час для повного одужання і прийняття всього, що відбулося. Я вдячна російському посольству за запропоновану допомогу, але зараз я не готова і не хочу нею скористатися... Моїм пріоритетом залишається моє одужання і здоров'я мого батька. Дякую за увагу", - завершила Юлія Скрипаль.

33-річну Юлію Скрипаль на початку квітня виписали з лікарні в Солсбері і перевезли в безпечне місце. Повідомляли, що вона не бажає спілкуватися з пресою і не планує найближчим часом ніяких інтерв'ю або прес-конференцій.

Її батько, 66-річний екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль, був виписаний з лікарні минулого тижня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram