ГоловнаСуспільствоЖиття

ФСБ підтвердила затримання українських рибалок в Азовському морі

Російські правоохоронці стверджують, що вони ловили рибу незаконно і не мали зі собою документів.

ФСБ підтвердила затримання українських рибалок в Азовському морі

Федеральна служба безпеки РФ підтвердила затримання в Азовському морі судна з двома рибалками без документів, які, ймовірно, є громадянами України. Про це агентству "Інтерфакс" 12 травня повідомили в прес-службі прикордонного управління ФСБ Росії по Краснодарському краю.

Як йдеться у повідомленні, 10 травня в акваторії Азовського моря російські прикордонники виявили маломірне судно з двома рибалками на борту. За версією російських правоохоронців, вони незаконно ловили рибу, зокрема й осетра, занесеного до Червоної книги.

Як повідомив представник ФСБ, судно і рибалок доставили у порт Єйська.

Нагадаємо, 11 травня в акваторії Азовського моря біля Бердянська (Запорізька область) рятувальники ДержНС України почали пошукову операцію двох місцевих рибалок, які напередодні о 5:30 ранку вийшли в Азовське море на катері "Амур" з території бази відпочинку "Іскра", проте через добу додому не повернулися.

Пізніше з'явилася інформація, що зниклих рибалок з Бердянська затримали прикордонники РФ і вони перебувають у місті Єйськ Краснодарського краю. Про це повідомила дружина одного з рибалок, якій зателефонували російські прикордонники.

12 травня в МЗС України заявили, що російська сторона відмовляється надавати інформацію про можливе затримання українських рибалок. В Єйськ вирушив український консул.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram