ГоловнаСуспільствоЖиття

Життя побитого в Польщі українця поза небезпекою

Консульський відділ посольства України допомагає родичам потерпілого відвідати його в лікарні.

Життя побитого в Польщі українця поза небезпекою
Фото: FORUM

Життя 52-річного українця, який 3 травня був побитий у населеному пункті Глоскув під Варшавою, поза небезпекою. Про це повідомила керівник консульського відділу посольства України у Варшаві Світлана Криса, передає "Укрінформ".

"Зараз життя Миколи поза небезпекою: напередодні була проведена операція, він прийшов до тями, перебуває далі на лікуванні. Лікарі ще не дають згоди на його заслуховування як свідка. Однак, щойно це стане можливим, поліція і прокуратура зможуть узяти в нього свідчення" , - повідомила консул, яка відвідала потерпілого в суботу вранці.

За її словами, вона спілкувалася з чоловіком, який, щоправда, після операції не розмовляє, але притомний і реагує кивками голови на питання. Лікарі відділу нейрохірургії госпіталю підтверджують, що операцію проведено успішно.

Напередодні посольство України отримало офіційну відповідь від районної прокуратури міста Пясечно, в якій зазначається, що за фактом побиття невідомою особою українця 3 травня в містечку Глоскув відкрито кримінальну справу. Особу, яка побила чоловіка, та її громадянство поки що не встановлено. Прокуратура опитала двох інших українців, які були поруч з постраждалим того дня на вулиці, однак їхні показання різняться, що не дає можливості встановити особу того, хто напав на чоловіка.

Консульський відділ посольства України сприяє сім'ї потерпілого - старшому синові та його рідній сестрі - у позачерговому отриманні польської візи в консульстві РП у Луцьку. Очікується, що вже у вівторок вони зможуть прибути до Варшави, щоб відвідати близького родича.

Раніше польські ЗМІ повідомляли, що шестеро чи семеро поляків перегородили в Глоскове двома автомобілями дорогу трьом українцям і жорстоко побили одного з них, двоє інших утекли. На момент побиття потерпілий був у нетверезому стані. Згодом також з'явилася інформація, що внаслідок побиття чоловік нібито не приходить до тями і може померти.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram