ГоловнаСуспільствоВійна

Перехід від АТО до ООС поліпшив систему розвідки на лінії зіткнення

Рішення про дії щодо бойовиків приймаються за дві хвилини.

Перехід від АТО до ООС поліпшив систему розвідки на лінії зіткнення
Фото: Донецький прес-клуб

Удосконалення системи розвідки вздовж лінії зіткнення в зоні проведення операції об'єднаних сил (ООС) стало можливим завдяки зміні формату антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-центр ООС на своїй сторінці у Фейсбуці.

"На одному з постів спостереження на лінії зіткнення українські розвідники виявили ворожу ціль і координати, які були передані на пункт управління. Через мить командир підрозділу приймає рішення на знищення групи ДРГ противника. Раніше час на виявлення, підтвердження і прийняття рішення щодо ворожих ДРГ займав від двох до трьох діб. Зараз це питання 1-2 хвилин", - сказано в повідомленні.

Як приклад наводиться тестовий режим новітніх засобів розвідки, що недавно надійшли на озброєння підрозділів об'єднаних сил.

"Новітня розвідувально-сигналізаційна апаратура значно компактніша та мобільніша порівняно з попередніми зразками. Окремо представлені кілька типів дронів, які використовуються як для "дорозвідки" ворожих цілей, так і для перекидання датчиків руху до лінії зіткнення, сучасні засоби нічного бачення, новітні системи визначення відстані до цілі та її координат", - розповів начальник розвідки об'єднаних сил.

За його словами, планується найближчим часом обладнати всі розвідувальні спостережні пости на передньому краї новими технічними засобами іноземного виробництва.

Як повідомлялося, з 30 квітня відбулася зміна формату АТО на ООС.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram