ГоловнаПолітика

Прокуратура відкрила провадження проти судді Госпсуду Києва Сівакової

Сівакову звинувачують у прийнятті свідомо неправосудного рішення.

Прокуратура відкрила провадження проти судді Госпсуду Києва Сівакової
Фото: runews.su

На підставі звернення депутата Верховної Ради Ярослава Москаленка (група "Воля народу") Прокуратура Київської області відкрила провадження проти судді Господарського суду Києва Вікторії Сівакової.

Про це свідчать дані Єдиного реєстру досудових розслідувань, передають Українські Новини.

Провадження відкрито за ч.1 ст.375 Кримінального кодексу (винесення суддею (суддями) свідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали чи постанови). Сівакову звинувачують в ухваленні рішення, яким вона 2016 року визнала правові вимоги фірми братів Сегалів на майно фабрики з переробки сої в Новій Каховці.

Найближчим часом це рішення Сівакової розглядатиме Господарська палата Верховного суду України, зокрема суддя Лілія Катеринчук.

Фото: ukranews.com

Як повідомляли, це рішення створює прецедент запобігання продажу банком заставного майна, навіть якщо боржник припинив обслуговувати кредит і якщо його визнано неплатоспроможним.

Раніше Печерський суд Києва визнав незаконним втручання слідчого Генеральної прокуратури України Олександра Буковчаника в інтересах братів Сегалів у діяльність новокаховської фабрики.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) звинуватив братів Сегалів у спробах тиску на фонд. За твердженням ФГВФО, брати Сегалі є головними винуватцями банкрутства банку "Надра".

За повідомленням ФГВФО, фірма братів Сегалів "Каховка Пром Агро", що претендує на майно новокаховській фабрики, досі винна державі 128 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram