ГоловнаСуспільствоЖиття

Шлюбному аферистові з Молдови оголосили ще одну підозру

Шахрая затримали в Києві в квітні.

Шлюбному аферистові з Молдови оголосили ще одну підозру
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Прокуратура Києва повідомила про підозру за ще одним епізодом шахрайства шлюбному аферисту - 32-річному громадянину Молдови, жертвами якого стали декілька жінок і їхніх родичів з різних регіонів України.

Про це повідомила прес-служба прокуратури в Фейсбуці.

"Черговою жертвою шахрая стала киянка, з якою він познайомився в липні минулого року. Представившись акціонером іноземного банку, він незабаром запропонував жінці одружитися і навіть призначив дату весілля. На святкування та інші потреби батьки потерпілої виділили кошти, частину з яких аферист витратив на весільне вбрання, а решту (майже 130 тис. гривень) залишив собі. Заволодівши грошима нареченої, аферист зник", - ідеться в повідомленні.

За цим епізодом зловмисникові оголошено підозру за ч. 2 ст. 190 КК (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), що завдало значної шкоди потерпілому, вчинене повторно).

Зазначений громадянин перебував у міжнародному розшуку і був затриманий у Києві в квітні поточного року. Представляючись працівником Адміністрації президента України, він входив у довіру і пропонував жінкам одружитися. Одночасно аферист встигав обдурити і родичів цих жінок, пропонуючи спільний бізнес і приймаючи на це гроші.

Крім останнього епізоду, на його рахунку ще шість доведених фактів шахрайства на 1,5 млн гривень, за якими йому оголошено про підозру й обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, в січні в Києві озброєний чоловік, який познайомився з жінкою в інтернеті, змусив її при зустрічі віддати йому 42 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram