ГоловнаПолітика

Євросоюз засуджує будівництво Керченського моста

Будівництво направлено на подальшу ізоляцію півострова від України.

Євросоюз засуджує будівництво Керченського моста
Фото: most.life

Будівництво Російською Федерацією Керченського моста порушує суверенітет України. Про це йдеться в заяві представника ЄС, опублікованій прес-службою Європейської служби зовнішньої дії.

Російська Федерація побудувала Керченський міст в Криму без згоди України. Це є ще одним порушенням суверенітету і територіальної цілісності України Росією. Будівництво моста направлено на подальшу вимушену інтеграцію незаконно анексованого півострова з Росією і його ізоляцію від України, частиною якої вона є", - йдеться в заяві.

У заяві наголошується, що міст обмежує проходження суден через Керченську протоку до українських портів в Азовському морі.

"Європейський союз продовжує засуджувати незаконну анексію Криму і Севастополя Росією і не визнає це порушення міжнародного права", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко прокоментував відкриття Російською Федерацією Керченського моста в окупованому Криму, зазначивши, що міст ще знадобиться російській владі, коли вони будуть залишати територію українського Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram