ГоловнаПолітика

УЗ: вагони з несправною вентиляцією влітку не курсуватимуть

Більш ніж половина пасажирських вагонів уже готові до літнього періоду.

Компанія "Укрзалізниця" планує підготувати до літа 2390 пасажирських вагонів, з яких 1233 обладнані кондиціонерами. Вагони, де немає кондиціонера, повинні мати справну вентиляцію, в іншому випадку вони не можуть бути включені до складу.

Про це йдеться в повідомленні "Укрзалізниці", текст якого має в своєму розпорядженні LB.ua.

У кожному складі поїзда курсують вагони різних типів: СВ, купейні, плацкартні. Усі спальні вагони обладнані системою кондиціонування повітря. Також кондиціонери є в більшості купейних вагонів. Плацкартні вагони обладнані винятково системою примусової вентиляції.

На цей момент до літнього періоду підготовлені 1839 вагонів, у тому числі 701 з кондиціонерами. Бригади провідників пройшли додаткове спеціальне навчання з приводу роботи вентиляції.

Якщо провідник повідомить про несправну вентиляцію у вагоні, пасажир може вимагати зустрічі з начальником поїзда і книгу скарг, в якій потрібно зробити запис, а також прибуття електромеханіка, який зобов'язаний увімкнути або полагодити вентиляцію.

Згідно з державними санітарними правилами і нормами гігієни транспорту, вентиляція (а у вагонах з кондиціюванням - кондиціонери) повинна бути увімкнена влітку за 30 хвилин до посадки пасажирів у вагон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram