ГоловнаПолітика

На суд у справі Труханова звезли "тітушок", де їх побили націоналісти (оновлено)

Вони блокують вихід і вхід у зал засідань.

У Солом'янський районний суд Києва, де обирають запобіжний захід меру Одеси Геннадію Труханову, привезли кілька десятків молодих людей характерної зовнішності в однакових чорних куртках з капюшонами, повідомляє кореспондент LB.ua.

Вони розмістилися на сходовому майданчику, блокуючи вихід і вхід у зал засідань. Поліція не пускає їх у приміщення, де засідає суд.

Час від часу виникають сварки і бійки.

Оновлення. До суду підтяглися представники націоналістичних організацій: "Національних дружин", "Нацкорпусу", "С-14", "Свободи" і "Правого сектору". Незабаром вони зчинили бійку з кількома десятками тітушок, які перебували зовні. Гору взяли націоналісти, тітушки втекли. Однак всередині будівлі залишаються ще близько 50 спортсменів-прихильників Труханова.

Нагадаємо, Труханова, який з кінця грудня був відсутній в Україні, затримали вранці 14 лютого в аеропорту "Бориспіль". Його підозрюють за ч. 5 ст. 191 (крадіжка) у справі "Краяну". Восени 2016 року мерія Одеси купила будівлю заводу "Краян" за 185 млн гривень у приватної структури, яка на початку того ж року придбала його на ліквідаційному аукціоні всього за 11,5 млн гривень. Отримані гроші продавець намагався перерахувати на рахунок фіктивної компанії, але угоду вдалося заблокувати, і зараз вони перебувають під арештом. Слідство просить суд узяти Труханова під варту з альтернативою у вигляді застави в розмірі 50 млн гривень. Мера готовий взяти на поруки депутат Верховної Ради від БПП Дмитро Голубов, який присутній у залі суду і сидить поруч з адвокатом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram