ГоловнаПолітика

Поліція затримала 38 учасників бійки біля Солом'янського суду, - Аваков

У затриманих вилучили пристрій для відстрілу гумових куль, кийки, гранати, ножі, газові балончики і димові шашки.

Поліція затримала 38 учасників бійки біля Солом'янського суду, - Аваков
Фото: Макс Требухов

Поліція затримала 38 учасників бійки біля будівлі Солом'янського районного суду в Києві.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Затримали 38 осіб. І ще затримаємо", - повідомив він.

Також, за даними столичної поліції, за фактом поранення поліцейського біля суду розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу.

У затриманих вилучили два пристрої для відстрілу гумових куль, два телескопічні кийки, гранату, кілька ножів, газові балончики і димові шашки. Після встановлення особистих даних затриманих та отримання пояснень їхнім діям буде надана правова оцінка.

Крім того, після огляду вилучених предметів буде вирішено питання про відкриття кримінального провадження за фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Нагадаємо, сьогоднішнє засідання у справі мера Одеси Геннадія Труханова, підозрюваного в корупційному правопорушенні, супроводжувалося кількома бійками. До будівлі суду з ранку прибули кілька десятків молодих людей характерної зовнішності в однакових чорних куртках з капюшонами, які підтримують Труханового. З ними побилися представники націоналістичних організацій: "Національних дружин", "Нацкорпусу", "З-14", "Свободи" і "Правого сектора".

Пізніше націоналісти спробували прорватися у будівлю суду, в результаті чого почалася сутичка з поліцією.

Під час другої бійки один з націоналістів, імовірно з батальйону "Донбас", завдав вогнепальне поранення одному з поліцейських.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram