ГоловнаСуспільствоПодії

Біля Солом'янського суду побилися націоналісти і поліція

Під час бійки було застосовано сльозогінний газ.

Біля Солом'янського районного суду Києва, де обирають запобіжний захід для мера Одеси Геннадія Труханова, відбулася нова масова бійка. Як повідомляє кореспондент LB.ua, в бійці взяли участь члени організації "Національні дружини" (силове крило "Національного корпусу") і співробітники поліції.

Під час бійки було застосовано сльозогінний газ.

Було чутно постріли. Стрільця затримала поліція. Він одягнений у куртку з нашивкою батальйону "Донбас". Також затримано чоловіка, який намагався його відбити.

Раніше націоналісти побили біля будівлі цього ж суду "тітушок".

Нагадаємо, Труханова, якого з кінця грудня не було в Україні, затримали вранці 14 лютого в аеропорту "Бориспіль". Його підозрюють за ч.5 ст.191 (крадіжка) у справі "Краяну". Восени 2016 року мерія Одеси купила будівлю заводу "Краян" за 185 млн гривень у приватної структури, яка на початку того самого року придбала її на ліквідаційному аукціоні лише за 11,5 млн гривень. Отримані гроші продавець намагався переказати на рахунок фіктивної компанії, але угоду вдалося заблокувати, і зараз вони перебувають під арештом.

Слідство просить суд узяти Труханова під варту з альтернативою у вигляді застави в розмірі 50 млн гривень. Однак його також можуть відпустити, оскільки мера готовий взяти на поруки депутат Верховної Ради від БПП Дмитро Голубов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram