ГоловнаПолітика

Труханов назвав звинувачення НАБУ надуманими

"До 500 доларів за метр в Одесі - нормальна ціна".

Труханов назвав звинувачення НАБУ надуманими
Фото: Макс Требухов

Мер Одеси Геннадій Труханов на суді назвав звинувачення Національного антикорупційного бюро надуманими.

Детективи Бюро закидають йому розтрату коштів за допомогою купівлі адміністративної будівлі "Краяна" за завищеною ціною. Але Труханов вважає, що вартість будівлі була адекватною. "До 500 доларів за метр в Одесі - нормальна ціна. Не буду посилатися на різні видання, які пишуть про альтернативні оцінки цього приміщення. За результатами тих оцінок це 230-250 доларів за метр. Якщо детективи знайдуть такі ціни в Одесі... Давайте разом це робити, держава тільки виграє", - сказав Труханов.

Він зауважив, що співробітники міськради змушені працювати в напівпідвальному приміщенні, тому придбання нового будинку є необхідністю. "Я не знаю, в якій країні живе і працює сторона звинувачення, але я знаю точно, що мене обрала громада Одеси, і я захищаю її інтереси. Я хотів би запросити на вихідні сторону обвинувачення і показати, в яких умовах працює наш муніципалітет", - сказав він.

Мер додав, що питання про необхідність єдиного приміщення для всіх служб і департаментів Одеської міської ради обговорювалося вже давно.

Нагадаємо, Труханова, який з кінця грудня був відсутній в Україні, затримали вранці 14 лютого в аеропорту "Бориспіль". Його підозрюють за ч. 5 ст. 191 (крадіжка) у справі "Краяна". Восени 2016 року мерія Одеси купила будівлю заводу "Краян" за 185 млн гривень у приватної структури, яка на початку того ж року придбала його на ліквідаційному аукціоні всього за 11,5 млн гривень. Отримані гроші продавець намагався перерахувати на рахунок фіктивної компанії, але угоду вдалося заблокувати, і зараз вони перебувають під арештом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram