ГоловнаПолітика

Більшість депутатів готові проголосувати за держбюджет-2018 7 грудня, - джерело

Спікер Ради Парубій підтвердив, що питання бюджету розглядатимуть 7 грудня.

Більшість депутатів готові проголосувати за держбюджет-2018 7 грудня, - джерело
Фото: capital.ua

Більшість депутатів Верховної Ради готові підтримати затвердження урядового проекту державного бюджету на 2018 рік у другому читанні 7 грудня.

Про це повідомило агентство "Інтерфакс-Україна" джерело в бюджетному комітеті парламенту.

За його словами, проект держбюджету підготовлено до другого читання, його можуть затвердити, маючи підтримку достатньої кількості депутатів.

"Документ враховує пропозиції щодо збільшення фінансування найбільш значущих проектів, у тому числі соціальної спрямованості та енергоефективності, а також пропозиції місцевого самоврядування. Ідеї регіональної влади підтримують фракції більшості й інші об'єднання, в тому числі Радикальна партія, група "Воля народу" і група партії "Відродження", а також частина "Самопомочі", - зазначив співрозмовник.

При цьому джерело повідомило, що, забезпечувати підтримку проекту держбюджету в парламенті в 2017 році, як і минулого року, прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив міністру Олександрові Саєнку, який безпосередньо координував його підготовку.

Спікер Ради Андрій Парубій на погоджувальній раді в понеділок підтвердив, що питання бюджету розглядатимуть 7 грудня. Він висловив надію, що за документ голосуватимуть у робочий час, а не о четвертій-п'ятій ранку, як у попередні декілька років.

"Четвер пропоную, щоб ми почали з питань бюджету. Я вважаю, що це буде відповідальний і дуже важливий крок Верховної Ради України, якщо ми зможемо розглянути питання бюджету і затвердити бюджет у другому читанні 7 грудня. Не перед Новим роком, як це було у нас традиційно, а задовго до завершення пленарних засідань Верховної Ради України", - сказав Парубій.

Нагадаємо, Рада затвердила законопроект про держбюджет на 2018 рік у першому читанні 14 листопада. 1 грудня Кабмін затвердив законопроект про держбюджет до другого читання.

Прем'єр Гройсман зазначив, що 7 грудня є прийнятною датою для розгляду та затвердження і законів, і держбюджету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram