ГоловнаПолітика

Міністр фінансів Данилюк допустив обшуки в себе у справі Центру Бендукідзе

"Це прямий політичний тиск на мене, на команду".

Міністр фінансів Данилюк допустив обшуки в себе у справі Центру Бендукідзе
Фото: Сергей Нужненко

Міністр фінансів Олександр Данилюк допускає проведення правоохоронцями обшуків у себе і у своїх заступників. Він підтвердив, що правоохоронці тиснуть на Центр Бендукідзе, співзасновником якого він є.

Про це він повідомив під час програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Це прямий політичний тиск на мене, на команду. Тиснуть правоохоронні органи, які, таке враження, в Україні залишилися у ХХ столітті, тому ми бачимо постійний тиск на бізнес. Зараз два засновники центру - Юлія Тичківська і колишній головний редактор Forbes Володимир Федорин - у переліку людей, до яких можуть прийти з обшуками. У тому числі я і моя команда, мої заступники", - сказав Данилюк.

Він вважає, що такий тиск викликано тим, що Мінфіну вдалося прикрити "схеми" з облігаціями і відшкодуванням ПДВ, при цьому СБУ, за його словами, щодня буває в Державній фіскальній службі.

Раніше лідер партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі заявив, що Генпрокуратура порушила кримінальне провадження проти Центру вільної економіки імені Кахи Бендукідзе "за шпигунською статтею «Причетність до передачі інформації представникам іноземних держав»". Крім того, за даними політика, проводиться обшук у квартирі керівника Бориспільської організації партії Ярослава Сарафинюка.

Один із співзасновників Центру Бендукідзе Федорин підтвердив інформацію про інтерес Генпрокуратури до його організації.

"Прокурор АТО" Костянтин Кулик доручив СБУ шукати "будь-яку компрометуючу інформацію "на мене і Центр Бендукідзе", - написав Федорин у соцмережі facebook.

У червні 2016 року Федорин мав намір увійти в нову політичну партію під керівництвом колишнього заступника генерального прокурора Давида Сакварелідзе.

Нагадаємо, Центр вільної економіки імені Кахи Бендукідзе презентували в Києві два роки тому. Цілями створення центру називалися поширення ідей свободи, відкритого управління і вільної економіки шляхом аналізу і розвитку нових інструментів управління з тісною співпрацею влади, бізнесу і громадськості, повідомляла тоді прес-служба адміністрації Президента України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram