ГоловнаПолітика

Апеляційний суд відмовився збільшити заставу для Каськіва

Колишній чиновник залишається на волі.

Апеляційний суд відмовився збільшити заставу для Каськіва
Фото: facebook.com/LutsenkoYuri

Апеляційний суд Києва 4 грудня розглянув скаргу Генеральної прокуратури з приводу розміру застави для колишнього голови Держагентства з інвестицій і управління національними проектами Владислава Каськіва і відмовив в її задоволенні.

Про це повідомила прес-служба суду.

Печерський районний суд Києва 1 листопада обрав Каськіву запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави 160 тисяч гривень. Колишній чиновник гроші сплатив і перебуває на волі. Прокуратура просила збільшити суму застави до 480 тисяч гривень.

Каськів з 23 грудня 2010 року по 15 березня 2014 року був головою Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України. За даними МВС, під керівництвом Каськіва Держінвестпроект "розпиляв" кілька сотень мільйонів гривень.

Йому висунули підозру за ч. 5 ст. 191 (присвоєння, розтрата майна) і ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу в рамках розгляду справи про розкрадання державних коштів у 2012-2013 роках на 7,5 млн гривень за укладеним Каськівим договором про надання рекламних послуг. На початку 2016 року колишнього чиновника було оголошено в розшук.

18 серпня 2016 року Каськіва затримали на кордоні Коста-Рики, куди він хотів виїхати, і Панами. Україна звернулася до влади Панами з проханням про його видачу. Вночі 1 листопада Владислава Каськіва екстрадували з Панами в Україну. За неофіційними даними, Каськів погодився на добровільну екстрадицію і сам прилетів в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram