ГоловнаПолітика

Генпрокуратура просить суд збільшити заставу Каськіву втричі

Печерський райсуд Києва звільнив екс-голову Держінвестпроекту під заставу в розмірі 160 тис. гривень.

Генпрокуратура просить суд збільшити заставу Каськіву втричі
Фото: newsru.ua

Генеральна прокуратура оскаржила рішення Печерського райсуду Києва звільнити екс-голову Держінвестпроекту Владислава Каськіва під заставу у розмірі 160 тис. гривень.

За словами прес-секретаря генпрокурора Лариси Сарган, ГПУ просить суд збільшити заставу Каськіву втричі, передає Еспресо.TV.

Апеляцію зареєстрував Апеляційний суд Києва. Дата розгляду скарги наразі невідома.

Вона зазначила, що в рамках законодавства суд звільнив би Каськіва під заставу в будь-якому випадку. Генпрокуратура просить суд збільшити розмір застави.

"Згідно із законодавством і враховуючи те, що Каськів компенсував до держбюджету 7,47 млн грн інкримінованих збитків, ГПУ просить суд звільнити його під заставу в розмірі 480 тис. грн", - сказала Сарган.

Нагадаємо, 18 серпня 2016 року Каськів був затриманий на кордоні Коста-Рики, куди він хотів виїхати і Панами. Україна звернулася до влади Панами з проханням про його видачу.

Каськів з 23 грудня 2010 по 15 березня 2014 був головою Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України. За даними МВС, під керівництвом Каськіва Держінвестпроект "розпиляв" кілька сотень мільйонів гривень.

Каськіву висунули підозру у ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна) і ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу в рамках розгляду справи про розкрадання державних коштів у 2012-2013 роках на 7,5 млн гривень за укладеним Каськівим договором про надання рекламних послуг.

1 листопада Панама екстрадувала Каськіва в Україну. Печерський райсуд зобов'язав Каськіва протягом 5 днів внести заставу 160 тис. гривень, щоб уникнути арешту. Заставу за Каськіва вніс якийсь Віктор Єрмолаєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram