ГоловнаПолітика

Прокуратура вирішила не заперечувати проти перегляду справи Колмогорова

Луценко зустрівся з депутатами, які виступили на захист прикордонника.

Прокуратура вирішила не заперечувати проти перегляду справи Колмогорова
Встреча Луценко с депутатами
Фото: facebook.com/LarysaSargan

Прокуратура не буде заперечувати проти того, щоб Вищий спеціалізований суд з цивільних і кримінальних справах направив справу військовослужбовця Держприкордонслужби Сергія Колмогорова на перегляд.

Про це повідомив нардеп Борислав Береза в фейсбуці за підсумками зустрічі низки депутатів з генеральним прокурором Юрієм Луценком.

"Вийшла конструктивна зустріч. Обмінялися позиціями. Є реальна проблема в деяких моментах слідства. У разі, якщо захист у понеділок зможе привести достатні докази того, що права Колмогорова в рамках досудових слідчих дій були порушені, то прокуратура не буде проти того, щоб касаційний суд повернув справу в апеляційний суд для проведення судового слідства. Тож чекаємо на судове засідання в понеділок і очікуємо, що суддя підтримає клопотання захисту", - написав він.

Нагадаємо, три роки тому Маріупольський суд засудив Колмогорова до 13 років в'язниці за виконання наказу зупинити машину з порушниками на блокпосту. Він відкрив вогонь по авто, яке зупинилося, в результаті загинула жінка. Апеляційний суд залишив вирок чинним.

Держприкордонслужба і ветерани-прикордонники сподіваються на перегляд вироку.

У четвер мало відбутися засідання Вищого спецсуду в цій справі, але на нього не з'явився прокурор. У підсумку засідання перенесли на понеділок, 6 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram