ГоловнаПолітика

Адвокат Януковича приніс до Печерського суду "коктейлі Молотова"

До суду викликали поліцію.

Адвокат колишнього президента Віктора Януковича приніс на засідання Печерського районного суду Києва дерев'яні битки, бруківку і скляні пляшки із запалом у вигляді ганчірки. Так виглядають бензинові бомби, але поки що невідомо, чи була всередині пальна суміш.

Фото: 112

Як повідомляє 112 канал, адвокат Віталій Сердюк намагається так довести, що протест на Майдані не був мирним. "Які це погрози. Це речові докази, які протягом усього часу називали засобами мирного процесу... Будемо просити провести невеличкий експеримент, за згодою прокурорів", - заявив суддя.

У зв'язку з інцидентом у зал суду викликали поліцію.

У Печерському суді розглядають матеріали клопотання Генеральної прокуратури України на проведення спеціального (заочного) досудового розслідування у справі про роль Януковича в організації і командуванні розстрілами учасників Майдану в лютому 2014 року.

Януковича підозрюють в організації перевищення влади і службових повноважень працівниками правоохоронних органів на Майдані, що призвело до масових жертв серед мітингувальників. Також йому інкриміновано організацію умисних убивств на Майдані 19-20 лютого 2014 року і теракту 20 лютого на вулиці Інститутській.

В Оболонському районному суді Києва розглядають ще одну справу проти Януковича - про державну зраду. Адвокат Сердюк у ній відмовився брати участь, і інтереси колишнього президента представляє державний захисник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram