ГоловнаПолітика

Нацрада з ТБ запропонувала дати їй більше повноважень через скандал з NewsOne

Раніше бездіяльність регулятора розкритикував президент.

Нацрада з ТБ запропонувала дати їй більше повноважень через скандал з NewsOne

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення виступає за посилення своїх повноважень для оперативної протидії інформаційній політиці, що заперечує територіальну цілісність України або ставить під сумнів Революцію гідності.

"У зв'язку з ситуацією, що викликана висловленнями в прямому ефірі власника каналу NewsOne, Національна рада повністю підтримує слова президента України щодо неприпустимості "підігрування російській пропаганді, зокрема в таких питаннях, як оцінка Революції Гідності", - йдеться в заяві на сайті Нацради.

Для того, щоб дії регулятора "були адекватними сучасним загрозам, повноваження Національної ради повинні бути посилені", вважають там.

"Це дозволить оперативно регулювати інформаційний простір і не допускати ніяких безкарних заяв або будь-якої інформаційної політики, що заперечує територіальну цілісність України або бере під сумнів такі видатні події, як Революція гідності", - заявили в Нацраді.

У той же час регулятор зазначає, що послідовно відстоює позиції дотримання принципів свободи слова і журналістських стандартів, і вважає, що "блокування роботи вітчизняних медіа і будь-які інші перешкоди діяльності законослухняних ЗМІ в Україні є неприпустимими".

"Водночас в умовах інформаційної агресії, окупації окремих територій України і збройної боротьби за незалежність і державний суверенітет, інформаційні ресурси в країні повинні бути більш відповідальними, а регуляторний орган повинен мати ефективні механізми реагування на виклики в медійній сфері", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 3 грудня в Києві заблокували вхід на телеканал NewsOne. Учасники акції забарикадували ворота мішками з піском і обнесли колючим дротом. Протестувальники заявили, що мають намір домагатися від нардепа Євгена Мураєва (власника NewsOne) вибачення за його слова, які сказані в ефірі телеканалу, про те, що "Революція гідності" є державним переворотом.

Президент Петро Порошенко заявив, що блокування NewsOne - це реакція на бездіяльність Нацради з телебачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram