ГоловнаСуспільствоЖиття

Блокувати телеканал можна лише пультом телеглядача, - Геращенко

Якщо ТБ-канал порушує закон - на це повинна жорстко реагувати Нацрада.

Блокувати телеканал можна лише пультом телеглядача, - Геращенко
Фото: censor.net.ua

Перша віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що блокувати телеканал можна лише пультом.

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці, коментуючи ситуацію з блокуванням телеканалу NewsOne.

"Не дивишся - значить, не погоджуєшся з редакційною політикою і наповненням, значить, не подобається. Чим менше глядачів - тим нижчі рейтинги, менше реклами, менше впізнаваності і впливу. Якщо ТБ-канал порушує закон - на це має жорстко реагувати Нацрада з питань телебачення і радіомовлення, а не вулиця.

Все інше, будь-які інші блокування мають ознаки тиску на медіа і несумісні з демократією і свободою слова", - зазначила Геращенко.

На її думку, політики теж можуть продемонструвати свою позицію відмовою відвідувати ті чи інші студії, але "аж ніяк не мішками з піском й іншими агресивними діями".

"Політики і громадські діячі мають утримуватися від будь-яких провокативних дій щодо медіа, а медіа повинні так само дотримуватися стандартів свободи слова. Щодо власників - то неприпустимий тиск і втручання власників в роботу медіа, а їхня участь у власних ефірах - це взагалі непристойність. ЗМІ - це не партійна листівка і сайт, не плутайте грішне з праведним, партію і ЗМІ", - підкреслила перша віце-спікер Ради.

Нагадаємо, 3 грудня в Києві заблокували вхід на телеканал NewsOne. Учасники акції забарикадували ворота мішками з піском і обнесли колючим дротом. Протестувальники заявили, що мають намір домагатися від нардепа Євгена Мураєва (власника NewsOne) вибачення за його слова, сказані в ефірі телеканалу, про те, що Революція гідності є державним переворотом.

У понеділок голова МВС Арсен Аваков закликав припинити блокування телеканалу. Він також заявив, що за цим фактом Нацполіція ухвалить рішення в межах своєї компетенції.

Нацполіція, зі свого боку, не виявила порушень у діях блокувальників і не вносила жодних відомостей про інцидент у Єдиний реєстр досудових розслідувань.

Петро Порошенко, коментуючи інцидент, заявив про неприпустимість будь-якого тиску на ЗМІ, а тим більше - їх блокування. При цьому президент зазначив, що іноді такі дії є реакцією на бездіяльність тих органів, які повинні оперативно реагувати, а саме - Нацради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram