ГоловнаПолітика

Міністр фінансів Данилюк прогнозує порушення нової справи проти нього

"Найближчим часом отримаю податкове повідомлення-рішення - прямий шлях до кримінальної справи".

Міністр фінансів Данилюк прогнозує порушення нової справи проти нього
Фото: Сергей Нужненко

Міністр фінансів Олександр Данилюк прогнозує, що проти нього буде порушено нову кримінальну справу.

"Позавчора отримав негативну відповідь від київської ДФС на мої заперечення щодо акту податкової перевірки. Це означає, що найближчим часом отримаю податкове повідомлення-рішення - прямий шлях до кримінальної справи і можливість для моїх опонентів зробити ще одну атаку і облити мене брудом, деякі вже встигли зробити фальстарт", - написав міністр у фейсбуці в п'ятницю.

Він вважає, що це пов'язано з впровадженням прозорого відшкодування ПДВ, блокуванням впровадження корупційної схеми ПДВ-облігацій, відмовою збільшувати фінансування прокуратури, проведенням реформи ДФС, активною позицією щодо ліквідації податкової міліції та створення Служби фінансових розслідувань, боротьбою з фіктивним ПДВ, зокрема на території, за яку відповідає ДФС міста Києва.

Офіційна відповідь ДФС на оскарження міністра свідчить про некомпетентність і заангажованість, на думку Данилюка. "На наші заперечення щодо багатьох пунктів у податковій просто відсутні аргументи, тому вони нічого не відповіли. Як уже говорили мої юристи, перевірка незаконна, тому що проведена за період, який перевищує дозволений законом, проведена на підставі постанови слідчого судді, який за законом не має права приймати рішення про проведення податкових перевірок, навіть незаконна постанова суду не дала права ГУ ДФС у Києві проводити перевірку. Відповіді на це в податковій теж не було", - написав він.

Данилюк зазначив, що за інформацією з самої київської ДФС рішення було нав'язане ззовні, зокрема, було неправомірне втручання Генеральної прокуратури.

"Розуміючи, що стабільне Міністерство фінансів - це запорука фінансової стабільності країни, я намагався не робити резонансних кроків у відповідь на скоординовані дії, спрямовані на мою дискредитацію. Але всьому є межа. І моєму терпінню теж. Я не буду жертвувати своєю репутацією і спокоєм своєї сім'ї", - підсумував він.

Нагадаємо, в липні 2017 року Генеральна прокуратура України за зверненням народного депутата зареєструвала кримінальне провадження про можливе ухилення від сплати податків Данилюком. Незабаром справу закрили за відсутністю складу злочину.

На початку листопада Фіскальна служба відновила податкову перевірку Данилюка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram