ГоловнаЕкономікаДержава

Гройсман доручив визначити об'єктивний розмір прожиткового мінімуму

Кабмін пропонує Раді встановити прожитковий мінімум у розмірі 1700 гривень з 1 січня.

Гройсман доручив визначити об'єктивний розмір прожиткового мінімуму
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив міністру соціальної політики Андрію Реві, першому віце-прем'єр-міністру - міністру економічного розвитку і торгівлі Степану Кубіву і міністру фінансів Олександру Данилюку забезпечити "об'єктивне визначення розміру базового стандарту прожиткового мінімуму".

Про це повідомляють на сайті уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської.

"Прем'єр-міністр доручив Міністерству соціальної політики, Міністерству економрозвитку і торгівлі та Міністерству фінансів опрацювати порушені в поданні питання і про результати поінформувати уповноваженого з прав людини і Кабінет Міністрів", - йдеться в повідомленні.

На думку омбудсмена, незабезпечення об'єктивного визначення базового стандарту "прожитковий мінімум" порушує право громадян на достатній життєвий рівень та інші соціально-економічні права, закріплені Конституцією України, міжнародними договорами.

Фото: ombudsman.gov.ua

Нагадаємо, Кабмін пропонує Раді встановити з 1 січня 2018 року прожитковий мінімум у розмірі 1700 гривень, а мінімальну зарплату - 3 723 гривні. Лутковська вважає, що пропонований Кабміном розмір прожиткового мінімуму на 2018 рік забезпечує потреби громадян лише на рівні виживання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram