ГоловнаПолітика

У мережі з'явилося відео з Плотницьким в московському аеропорту

Стверджують, що він прилетів у "Шереметьєво" рейсом Ростов - Москва.

У мережі з'явилося відео з ватажком "ЛНР" (можливо, вже колишнім) Ігорем Плотницьким в одному з московських аеропортів. У підписі до відео стверджується, що він прилетів в "Шереметьєво" рейсом Ростов - Москва.

Російський бойовик Захар Прилєпін підтвердив цю інформацію агентству РБК. "Я летів з ним в одному літаку, ми з ним зустрілися", - заявив він. На своїй сторінці "ВКонтакте" він написав, що Плотницький летів без охорони, а в Шереметьєво його зустріли два оперативники.

Нагадаємо, 21 листопада відсторонений Плотницьким від посади "міністр внутрішніх справ ЛНР" Ігор Корнет відмовився покинути свій пост і опублікував відеозвернення, в якому заявив, що деякі високопоставлені діячі "ЛНР", включаючи наближених до Плотницького - це агентура українських спецслужб.

Увечері цього ж дня в Луганськ увійшла колона з десятків військових автомобілів з Донецька. Згодом "МДБ ДНР" заявило, що проводить спільну спецоперацію з бойовиками "ЛНР" проти "українських диверсантів". Затримали людей Плотницького.

У четвер, 23 листопада, Корнет заявив, що його збройний виступ врятував "ЛНР" від повернення до складу України. Того ж дня російські ЗМІ повідомили, що Плотницький покинув Луганськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram