ГоловнаПолітика

Кононенко назвав Смолія та Лавренчука кандидатами на пост голови НБУ

Депутат прогнозує, що Порошенко визначиться до кінця року. 

Кононенко назвав Смолія та Лавренчука кандидатами на пост голови НБУ
Фото: пресс-служба НБУ

На посаду голови Національного банку України розглядають кілька кандидатур, серед яких - в.о. голови НБУ Яків Смолій і голова правління "Райффайзен банк Аваль" Володимир Лавренчук.

Про це заявив журналістам заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Щодо Національного банку. Тривають консультації. На сьогодні є кілька кандидатур. Ті, котрі найбільше на слуху, - виконувач обов'язків голови Нацбанку Смолій і пан Лавренчук", - сказав він.

Кононенко нагадав, що консультації проводить президент.

"Сподіваюся, що до кінця року консультації завершаться... і буде внесена кандидатура в зал, і ми матимемо можливість проголосувати", - додав він.

Нагадаємо, голова НБУ Валерія Гонтарева 6 квітня подала президентові України Петру Порошенку заяву про відставку за власним бажанням з 10 травня 2017 року.

Відповідно до закону "Про Національний банк України" голова центробанку звільняється з посади Верховною Радою за поданням президента. У зв'язку з цим Гонтарева від 26 вересня, після завершення термінів оплачуваної відпустки, перебуває у відпустці без збереження заробітної плати до відповідного рішення президента і парламенту України та не має наміру повертатися до роботи в центробанк.

З 11 травня обов'язки голови центробанку виконує перший заступник Яків Смолій.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram