ГоловнаПолітика

Печерський суд Києва дозволив будівництво на місці Сінного у вихідні за позовом підставної особи?

Феміда постановила, що будівельний шум - не порушення закону.

Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні позову про заборону компаніям ТОВ "Емпоріум Пропертіс" і "Грантіс Т" будівництва на місці "Сінного ринку в Києві в суботу та неділю. Відповідне рішення, яке є у розпорядженні LB.ua, суддя Катерина Москаленко прийняла 4 вересня.

Зокрема, мешканка будинку по вулиці Бульварно-Кудрявській, 5-а просила суд визнати неправомірними і заборонити будівництво торгово-офісно-житлового комплексу по вул. Бульварно-Кудрявській, 15-а, Олеся Гончара, 38-б, Олеся Гончара, 48/2 у Києві.

"У результаті неправомірних дій із приводу будівництва в вихідні сім'я позивача втратила сон, виникли наслідки в самопочутті", - йдеться в рішенні суду. "Разом із тим, належних і достатніх доказів того, що позивач проживає в квартирі ... по вулиці Бульварно-Кудрявській, 5-а в Києві суду не надано, і таких даних матеріали справи не містять", - ідеться в рішенні. У зв'язку з цим суд вважає доводи позивача безпідставними та необґрунтованими.

Але водночас суддя приймає рішення з приводу дій забудовника. "Оскільки чинним законодавством не передбачена заборона на проведення будівельних робіт у вихідні дні (суботу та неділю), робота на будівництві торгово-офісно-житлового комплексу по вул. Бульварно-Кудрявській, 15-а, Олеся Гончара, 38-б, Олеся Гончара, 48/2, яку проводять позмінно, може відбуватися в суботу і неділю", - йдеться в рішенні суду.

Компанія "Емпоріум Пропертіс" є замовником будівництва, "Граніс Т" - підрядником. При цьому на прохання LB.ua активістам проти забудови на Сінному ринку вдалося перевірити, що за адресою, вказаною в позові, живе інша людина. Крім цього, мешканці будинку по вул. Бульварно-Кудрявській, 5-а повідомили, що будинок розташований доволі далеко від місця будівництва, тому вони не чують шуму робіт. Відповідно, подібний позов їм подавати немає сенсу.

У Єдиному реєстрі судових рішень міститься ще сім подібних позовів, зареєстрованих - важливий момент - в один день. За словами юристів, подібний метод використовують для "пошуку зручного судді" під час розподілу позовів за допомогою автоматичної системи.

Нагадаємо, жителі на сусідній із будівництвом Сінного вулиці Гончара щоразу викликають поліцію зі скаргами на шум у вихідні або святкові дні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram