ГоловнаПолітика

САП оскаржила звільнення з-під варти сина Авакова

Прокурори вимагатимуть арешту.

САП оскаржила звільнення з-під варти сина Авакова
Фото: Сергей Нужненко

Спеціалізована антикорупційна прокуратура 6 листопада подала до Апеляційного суду Києва апеляційні скарги на запобіжні заходи, обрані стосовно підозрюваних у так званій "справі рюкзаків". Сина голови МВС Олександра Авакова, колишнього заступника голови МВС Сергія Чеботаря і підприємця Володимира Литвина суд відпустив під особисті зобов'язання.

"Спеціалізована антикорупційна прокуратура вважає зазначені запобіжні заходи занадто м'якими і такими, що не відповідають тяжкості кримінального злочину і ризикам, встановленим під час досудового розслідування. Прокурори наполягатимуть на обранні запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для трьох підозрюваних", - повідомляє САП.

Дати і часу апеляційного розгляду поки що невідомо.

Нагадаємо, тиждень тому детективи НАБУ в рамках розслідування кримінального провадження за фактом імовірної розтрати 14 млн гривень бюджетних коштів під час закупівлі МВС рюкзаків провели обшуки і затримали трьох осіб - сина голови МВС Арсена Авакова Олександра, його бізнес-партнера Володимира Литвина і колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря. 1 листопада Солом'янський райсуд Києва відпустив усіх трьох під особисті зобов'язання.

У лютому 2016 року було опубліковано відео, на якому людина, схожа на сина голови МВС, обговорює з людиною, схожою на екс-заступника міністра Чеботаря, поставку партії рюкзаків для підрозділів відомства. Діалог на відео датований груднем 2014 року, а вже в лютому 2015 року МВС дійсно закупило рюкзаки на 16,5 млн грн.

Голова МВС Арсен Аваков відкидав будь-які звинувачення в причетності його родини до закупівлі рюкзаків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram