ГоловнаПолітика

Депутат Держдуми запропонував скасувати документи 1954 року про передачу Криму Україні

"Ми втомилися чути, що в 2014 році ми забрали чиюсь землю, забрали чиєсь море".

Депутат Держдуми запропонував скасувати документи 1954 року про передачу Криму Україні
Фото: gulustan.ws

Депутат російської Держдуми Констянтин Затулін заявив, що Росія повинна скасувати акти 1954 року, за якими анексований Крим передали до складу України.

Про це він сказав на пленарному засіданні "Форуму друзів Криму" в Ялті, повідомляє Крым.Реалии.

"Законодавча влада в країні, яка є продовжувачем і спадкоємцем Радянського Союзу, повинна прийняти рішення про скасування актів 1954 року, тому що ми втомилися чути, що в 2014 році ми забрали чиюсь землю, забрали чиєсь море", - сказав Затулін на форумі.

За інформацією підконтрольного Кремлю депутата Держдуми Росії від Криму Михайла Шеремета, для участі в "Форумі друзів Криму" на півострів приїхало близько 90 зарубіжних гостей.

Референдум "під дулами" про статус регіону пройшов в Криму і Севастополі 16 березня 2014 року. Згідно з "офіційним" даними за входження Криму до складу Росії в республіці проголосували 96,77% виборців, у Севастополі - 95,6%. "Верховна Рада" АРК і "Міська рада" Севастополя затвердили результати референдуму 17 березня. При цьому згодом рада з прав людини при Путіні визнала, що явка і результати референдуму в Криму сильно завищені.

Генеральна Асамблея ООН 27 березня прийняла резолюцію про свою прихильність територіальній цілісності України в її кордонах, визнаних міжнародним співтовариством. Верховна Рада України від 15 квітня прийняла закон, згідно з яким Крим і Севастополь були оголошені окупованими Росією територіями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram