ГоловнаСуспільствоЖиття

Колишній міліціонер через суд вимагає від патрульного 1 млн грн за зламаний мізинець

Сьогодні відбулося підготовче засідання в цій справі.

Колишній міліціонер через суд вимагає від патрульного 1 млн грн за зламаний мізинець
Фото: kp.ru

Міський суд Івано-Франківська почав розглядати справу патрульного Леоніда Гончарука, якого колишній міліціонер Михайло Ільницький звинуватив у перевищенні службових повноважень.

Про це пише місцеве видання "Курс".

Сьогодні відбулося підготовче засідання в цій справі.

Адвокат Гончарука просив суд повернути в прокуратуру обвинувальний акт, оскільки він не відповідає вимогам КПК. Захисник вважає, що виклад обвинувального акта є "заплутаним, неконкретизованим і туманним". Гончарук підтримав клопотання свого адвоката. Прокурор Олег Рудий просив суд відмовити в задоволенні клопотання.

Представники потерпілого Ільницького долучили до матеріалів справи цивільний позов. Як сказано в позовній заяві, Ільницький вимагає від патрульного 1 млн гривень морального збитку і 33 тис. гривень матеріального.

Нагадаємо, в ніч з 18 на 19 червня співробітники патрульної поліції Івано-Франківська за порушення ПДР зупинили автомобіль Skoda Octavia. Водій не мав при собі ні посвідчення водія, ні страховки, а також відмовився пройти перевірку на алкоголь. За свідченням патрульних, автомобілем керував екс-міліціонер, полковник Михайло Ільницький. Суд визнав його винним за ст. 130 і 185 КУпАП (керування автомобілем у нетверезому стані і злісна непокора поліції).

Ільницький оскаржив рішення міського суду в апеляційному, який скасував постанову першої інстанції. Ільницький також поскаржився на патрульного Гончарука, який під час затримання зламав йому мізинець.

Згідно з клопотанням прокуратури суд відсторонив Гончарука від виконання обов'язків, але Апеляційний суд повернув патрульного на роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram