ГоловнаСуспільствоЖиття

В Івано-Франківську екс-міліціонера виправдали за п'яне водіння і непокору патрульним

В Івано-Франківську екс-міліціонера виправдали за п'яне водіння і непокору патрульним
Фото: Курс

Апеляційний суд Івано-Франківської області виправдав колишнього міліціонера Михайла Ільницького, який у червні був зупинений патрульними за п'яне водіння, повідомляє місцеве видання Курс.

Суд постановив, що факт перебування екс-міліціонера в стані алкогольного сп'яніння за кермом не доведений.

Що стосується постанови за злісну непокору поліції, то в протоколі патрульних не конкретизовано, які законні розпорядження співробітників поліції не виконував Ільницький. Також, на думку судді, не доведено, що Ільницький намагався залишити місце події.

Таким чином суддя Олександр Васильєв задовольнив апеляційну скаргу Михайла Ільницького і скасував постанову Івано-Франківського міського суду, який визнав Ільницького винним за статтями 130 та 185 КУпАП.

Як повідомлялося, колишній полковник міліції Михайло Ільницький був затриманий патрулем в ніч з 18 на 19 червня 2017 року. Він був за кермом у стані алкогольного сп'яніння і чинив опір поліцейським. У вересні Івано-Франківський міськсуд визнав його винним за двома статтями Кодексу про адміністративні правопорушення, та призначив штраф у 10 тисяч гривень і позбавив прав на рік.

Крім того, Ільницький поскаржився на патрульного Леоніда Гончарука, що той під час затримання зламав йому мізинець. За клопотанням прокуратури суд відсторонив Гончарука від виконання обов'язків. Рішення суду про звільнення Гончарука викликало резонанс у соціальних мережах.

На захист патрульного також стали міністр МВС Арсен Аваков і начальник обласного управління Нацполіції Віктор Шкутов. 25 жовтня апеляційний суд відновив на посаді патрульного Гончарука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram